Groene thee staat bekend om zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen. Het heeft uiterst effectieve antibacteriële, antivirale, stimulerende en immuunversterkende eigenschappen. Het dankt zijn gezondheidsvoordelen aan zijn complexe samenstelling en het rijke gehalte aan vitamines, mineralen, antioxidanten en natuurlijke theïne. Van deze stoffen is bewezen dat ze gezondheidsbevorderende effecten hebben. Om dit effect ook daadwerkelijk te laten optreden, moeten bij het drinken van groene thee een aantal regels in acht worden genomen. Bijvoorbeeld de tijd die is verstreken sinds de laatste maaltijd. Dus hoe moeten we groene thee drinken om onze gezondheid het beste te laten profiteren? Voor of na de maaltijd?
Wanneer moet je groene thee drinken?
Het hangt allemaal af van wat u verwacht van de effecten van groene thee en wat uw gezondheidsbehoeften zijn. Afhankelijk van of groene thee gedronken wordt bij een maaltijd of niet, vertoont het verschillende eigenschappen.
Als u een gevoelige maag heeft en de neiging heeft om deze te irriteren, moet u geen thee drinken op een lege maag. Infusie van groene theebladeren bevat tannine. Dit is een plantaardig looimiddel dat een krachtige antioxidant is en waarvan is aangetoond dat het het slijmvlies van een lege maag irriteert. Een kopje van je favoriete groene thee drink je best enige tijd na een maaltijd, dus op een volle maag.
Wanneer heeft de consumptie van groene thee het beste effect op het spijsverteringsstelsel?
De meest gebruikelijke aanbeveling is om groene thee ongeveer 2 uur voor uw volgende maaltijd en 2 uur na uw laatste maaltijd te drinken (dat wil zeggen, in het midden van een pauze van 4 uur tussen de maaltijden). Als dit niet mogelijk is, moet de pauze tussen het nemen van de groene thee en een maaltijd minstens een half uur zijn. Een dergelijke timing voorkomt dat groene thee de opname van waardevolle ingrediënten uit voedsel beperkt.
Welke groene thee wordt aanbevolen om te drinken bij het eten?
In Japan zijn bancha, groene thee van de herfstoogst, en genmaicha, groene thee met geroosterde rijst, de meest voorkomende dranken die bij een maaltijd worden geserveerd. De laatste, ook wel “popcornthee” genoemd, is zeker bekend bij liefhebbers van sushibars, omdat het daar vaak wordt geserveerd.