Matcha Thee
Matcha is een groene thee in poedervorm met uitzonderlijke gezondheidseigenschappen. Moya biedt de hoogste kwaliteit Japanse Matcha die wordt geteeld in de Uji-regio van de prefectuur Kyoto. Op deze pagina kun je er meer over leren en de beste biologische matcha thee voor jou kiezen.
-
Moya Matcha Premium
€ 20,95 Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina -
Moya Matcha | Traditional
€ 13,95 Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina -
Moya Matcha | Daily
€ 8,95 Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina -
Moya Matcha To Go! | Traditional
€ 19,95 Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina -
Moya Matcha To Go! | Daily
€ 13,95 Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Hoe originele matcha-thee wordt gemaakt?
Matcha groene thee wordt geteeld door de struiken in de schaduw te zetten. Hierdoor kunnen de bladeren meer micronutriënten produceren. Uji matcha heeft veel gezondheidsvoordelen vanwege de ideale omstandigheden voor het kweken van theeplanten in de Uji-regio. De struikbladeren worden op regelmatige tijdstippen geoogst. Moya Matcha Premium, i. H. Matcha van de eerste oogst heeft de hoogste kwaliteit en is ook het meest waardevol. Moya Matcha Traditional Tea wordt gemaakt van de eerste en tweede oogst, heeft een iets sterkere bitterheid en is ideaal voor Matcha Latte. Moya Matcha Daily is van de tweede en derde oogst en wordt aanbevolen om te drinken met melk of met gebak. Na elke oogst worden de groene theebladeren gedroogd en tot poeder gemalen. Zo wordt de originele Matcha-thee gemaakt, die vervolgens ter plaatse in Japan wordt verwerkt, hermetisch verpakt en in kleine batches wordt verzonden om de grootst mogelijke versheid te garanderen.
Wanneer moet je matcha-thee drinken?
Matcha groene thee verscheen 800 jaar geleden in de Japanse traditie en is sindsdien een integraal onderdeel van de theeceremonie. In de 21e eeuw is het niet alleen populair geworden in Azië, maar ook in Amerika en Europa, waar de gezondheidsbevorderende eigenschappen worden gewaardeerd en waar het elke dag wordt gedronken. Matcha-thee wordt door velen beschouwd als een natuurlijke energizer die beter presteert dan koffie vanwege de niveaus van stimulerende cafeïne en ontspannende L-theanine. Met deze combinatie is men na het drinken van matcha groene thee in een staat van “alertheid” en is de plotselinge daling van de energie niet zo merkbaar als na een kopje koffie. L-theanine, een aminozuur dat voorkomt in matcha groene thee, heeft ook een positief effect op het geheugen en de concentratie, terwijl antioxidanten het immuunsysteem ondersteunen en antibiotische eigenschappen hebben. Deze stoffen komen ook in grote hoeveelheden voor in hoogwaardige groene bladthee. Bij het drinken van matcha-theepoeder komt alles wat in de bladeren zit het lichaam binnen. Koop daarom de Moya Organic Matcha, die wordt geproduceerd op pesticidenvrije grond en waarbij elke batch zorgvuldig wordt gecontroleerd. De kwaliteit van Moya wordt bevestigd door het Europese biologische certificaat.