Hitomi Saito, de medeoprichter van het merk Moya Matcha, groeide op in de prefectuur Kanazawa in Japan. Na een studie bedrijfskunde en administratie besloot ze in plaats van het familiebedrijf in de bouw te runnen, haar hart te volgen en schreef ze zich in voor de Tokyo Seika Gakko kookschool, daarnaast volgde ze ook een training in de traditionele Japanse theeceremonie. Ze vervolgde haar opleiding in macrobiotiek aan het Kushi Institute, een van ‘s werelds toonaangevende macrobiotische educatieve centra waar ze kennis opdeed van gezondheidsvoordelen in verband met een uitgebalanceerd dieet met de nadruk op volkorenproducten en groenten.
Dit bracht haar ertoe om docent te worden aan de ABC Cooking Studio in Tokio. Na 3 jaar lezingen te hebben gegeven, was het tijd om haar culinaire achtergrond uit te breiden buiten de Japanse traditie en Hitomi Saito reisde naar Parijs, waar ze begon te werken in Ze Kitchen Galerie in Saint-Germain des Près met de beroemde chef-kok William Ledeuil, die haar kennis liet maken met verschillende benaderingen van de Franse traditionele keuken. In 2010 studeerde Hitomi Saito af aan Le Cordon Bleu School, ‘s werelds beroemde kweekvijver van culinaire talenten. De fusionele benadering van koken van de school – die vaak resulteert in het mengen van eeuwenoude recepten met nieuwe smaken en arrangementen – werd sindsdien Saito’s culinaire credo.
Familiebanden met Europa introduceerden Saito in de microkosmos van nieuwe smaken en ontwikkelden het repertoire van haar culinaire atelier nog verder. Ze heeft deze ervaring tot groot voordeel gebruikt tijdens het werken, onder andere als chef-kok voor het Amerikaanse diplomatieke corpus in Parijs en beroemde figuren zoals Karl Lagerfeld.
Sinds 2013 is Hitomi Saito actief betrokken bij de promotie van biologische matcha in de Europese keuken en in 2015 creëerde ze het merk Moya Tea gericht op matcha en andere Japanse biologische groene theeën.