Letterlijk vertaald betekent matcha “poederthee”. De hoogwaardige variaties worden tegenwoordig gekweekt in Japan, waar het 1000 jaar geleden verscheen als een basiselement van de theeceremonie. Tegenwoordig is het een inherent onderdeel van de Japanse culinaire cultuur, als onderdeel van warme en koude dranken en in verschillende gebakjes.
Sinds het begin van de 21e eeuw is matcha steeds populairder geworden onder mensen die pleiten voor een bewuste levensstijl over de hele wereld en heeft het een reputatie opgebouwd van een van de gezondste voedingssupplementen.
Matcha biedt de hoogst bekende waarde van celbeschermende antioxidanten van elk natuurlijk product, vele malen groter dan gojibessen, granaatappels of gewone groene thee. Deze antioxidanten genaamd catechines worden verondersteld krachtige antikanker eigenschappen te hebben. Matcha’s catechines blijken de thermogenese te verhogen, de snelheid waarmee het lichaam calorieën verbrandt met meer dan 20% van het dagelijkse energieverbruik. Cafeïne in matcha zorgt voor een zachte energieboost die in evenwicht wordt gehouden door L-theanine, een aminozuur dat eigen is aan groene thee met kalmerende eigenschappen. De combinatie van beide elementen maakt het mogelijk om een staat van acute alertheid en verkwikking te bereiken zonder een cafeïne-inzinking geassocieerd met koffieconsumptie.
Wat is het verschil tussen matcha en gewone groene thee?
Bij het drinken van matcha consumeren we hele bladeren groene thee en op deze manier voorzien we ons lichaam van alle voedingsstoffen in thee (aminozuren, mineralen, vitamines, vezels en antioxidanten). In het geval van normaal gezette thee wordt slechts 10-20% van deze componenten door het lichaam opgenomen (afhankelijk van het type thee) omdat de meeste niet oplosbaar zijn. Dit is het fundamentele verschil tussen matcha en alle andere theeën.
Moya Matcha is een merk van authentieke Japanse biologische matcha geteeld in de Uji-regio van de prefectuur Kyoto, bekend om de teelt van groene thee van de hoogste kwaliteit voor meer dan 800 jaar. Een prefectuur is een bestuurlijk onderdeel in Japan, te vergelijken met een provincie. De regio Uji staat bekend om zijn vruchtbare bodems en schoon water. De groene theeplanten daar hebben ideale omstandigheden voor groei dankzij heuvels die goed zonlicht bieden, frequente nevels die delicate bladeren beschermen tegen vorst en een hoge hoeveelheid regenval. Moya Matcha wordt zorgvuldig gekweekt en geoogst op kleine biologische theevelden in familiebezit. Het wordt vervolgens lokaal verwerkt in Japan, hermetisch verpakt en verzonden in kleine batches om de piekversheid voor al onze kwaliteiten te garanderen. Dit helpt alle kwaliteiten van het theeblad te behouden en hoge niveaus van mineralen en antioxidanten te behouden.
MOYA MATCHA
PREMIUM
Biologische Matcha van de hoogste kwaliteit, gemaakt van de jongste en meest malse theeblaadjes van de eerste oogst. Het wordt aanbevolen voor de traditionele theeceremonie. Deze matcha heeft een diepgroene kleur, zoete en romige umamismaak zonder enige bitterheid.
MOYA MATCHA
TRADITIONAL
Hoge kwaliteit biologische Matcha gemaakt van eerste en tweede oogst theebladeren. Intense groene kleur, uitgebalanceerde zoet-bittere smaak en een delicate thee nasmaak. Om op traditionele wijze te drinken, maar ook om Matcha Latte, smoothies of cocktails te bereiden.
MOYA MATCHA
DAILY
Hoogwaardige biologische matcha met een intense theesmaak met een uitgesproken bittere noot. Een mengsel van de tweede en derde oogst van theebladeren. De kleur is sterker dan die van Matcha Traditional. Aanbevolen voor mensen die van groene thee houden, maar ook een ingrediënt voor Matcha Latte, smoothies, om te bakken of om ijs te maken.